Seinävalot

Seinävalot tuovat tunnelmaa

Seinävalot ovat oivallinen tapa lisätä kodin tunnelmavalaistusta ja persoonallisuutta. Seinävalo toimii hyvänä lisänä yleisvalaistuksen lisäksi tai osana yleisvalaistusta esimerkiksi valoa kohdentavana valaisimena. Valaisimien kirjo on monipuolinen ja niiden avulla voit myös tuoda sisustuksessa persoonaasi esille. Valikoimastamme löydät kattavan tarjonnan erilaisia seinävalaisimia niin ulko- kuin sisätiloihin ja voit löytää myös inspiraatiota, mikäli et vielä tarkkaan tiedä, mitä ehkä olet etsimässä. Sivustollemme on koottu parhaat ja kiinnostavimmat vaihtoehdot tästä kategoriasta, joten jokainen löytää varmasti itselleen, omiin käyttötarkoituksiin ja mieltymyksiin sopivan valaisimen joko tunnelman luomiseen tai vaikkapa hyödylliseksi lukuvaloksi makuuhuoneeseen.

Usein kattovalaisimet tekevät kodin yleisvalaistuksen ja toimivat arkikäytössä hyvin ilman muita valonlähteitä. Yleisvalaistuksen lisäksi on hyvä kuitenkin kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen, ja pohtia esimerkiksi, olisiko johonkin tilaan syytä lisätä vaikkapa jonkinlainen lukulamppu seinään?

Seinävalot moneen käyttötarkoitukseen

Seinävalot palvelevat useita käyttötarkoituksia, joten tärkeää onkin aloittaa sopivan valaisimen etsintä pohtimalla, mihin tarpeeseen sitä olet hankkimassa. Seinävalot sisälle voivat tulla esimerkiksi lukuvaloksi, kohdevaloiksi erilaisille työskentelypisteille, tuomaan tunnelmaa tai korostamaan jotain muuta sisustuselementtiä, kuten taulua tai patsasta. Myös ulkoseinävalot voivat tuoda tunnelmaa tai valaista kävelyreittejä.

Mikäli haluat lisävalaisimia nimenomaan tunnelmaa ja persoonallisuutta tuomaan, kiinnitä huomiota valaisimen ulkonäköön ja ominaisuuksiin, kuten valon kohdentamismahdollisuuteen. Mikäli valaisinta valitaan kylpyhuoneeseen tai saunaan, on tällöin tietenkin selvitettävä myös valaisimen soveltuvuus kohdetilan lämpö- ja kosteuspitoisuuksiin. Kylpyhuone ja sauna ovat kuitenkin oivalliset esimerkit tiloista, joissa on suuri merkitys valaistuksen tuomalla tunnelmalla ja toisaalta myös valaisimen ulkonäöllä.

Löydä sisustukseen sopiva seinävalo

Toisinaan seinävalo tuo kodin tiloihin juuri sen kaivatun pisteen iin päälle. Hyvä keino hioa kodin sisustus persoonalliseksi on tuoda huoneisiin visuaalisesti omaa silmää miellyttäviä valaisimia, jotka voivat jo sellaisenaan päivänvalossa toimia sisustuselementteinä. Mikäli muu sisustustyylisi on esimerkiksi klassinen, ajaton ja moneen makuun sopiva, voit valita lisäksi hiukan rouheampia valaisimia, ja saada näin sisustukseen kaivattua särmää. Kauttamme voit tilata eri tyyliin sopivia valaisimia, joilla saat varmasti oman persoonasi näkyviin ja samalla korostettua kotisi parhaita puolia.

Seinävalot tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja sopivat näin eri tiloihin. Esimerkiksi liiketunnistimen avulla saat käyttömukavuutta tilaan, jossa valoa tarvitaan ehkä vain siellä liikuttaessa. Mikäli tarkoituksena on tunnelman luominen tai jonkin muun sisustuselementin korostaminen, on ehkä syytä valita hiukan himmeämpää valoa tarjoava valaisin. Sisustusta uudistaessasi kiinnitä siis huomiota, mitä ehkä haluaisit kodissasi korostaa tai tunnelmassa muuttaa - oikeilla valaisinvalinnoilla voit saada aikaan merkittävän ja pitkään kestävän muutoksen!