Kodin sisustusideat

  • 13 Aug, 2021

Kodin sisustusideat voivat olla pieniä ja yksinkertaisia. Parhaimmat yksiön sisustusideat muodostuvat erilaisista tilanjakajista, jotka toimivat samaan aikaan säilytysyksikköinä. Tärkeintä kuitenkin on, että tilaa ei ahdata täyteen huonekaluja niin, että siellä ei edes mahdu liikkumaan. Pienen tilan saa toimivaksi, kun käyttää keveitä huonekaluja sekä sellaisia, joita voi käyttää monitoimisesti esimerkiksi istuimena tai pöytänä, tarpeen mukaan. Seinään kiinnitettävät valaisimet eivät vie lattiatilaa ja niihin on helppo vaihtaa lamppukin. Peilit tuovat aina lisää tilan tuntua.

Kodin sisustusideat nostalgiasta moderniin

Kodin sisustusideat voivat olla hyvin energisiä väriläiskiä esimerkiksi räsymaton raidoissa tai värikkään kukkapurkin muodossa. Pienellä vaivalla saa huoneen näyttämään erilaiselta. Valaisimet ovat usein katseenvangitsijoita, joten niitä kannattaa ehdottomasti suosia. Pienen yksiön sisustusideat ovat suhteellisen helppoja, koska pientä tilaa voi avartaa esimerkiksi vaaleilla värisävyillä ja miksei myös maalaamalla seinään neliön tai suorakaiteenmuotoisen laatikon näyttävillä sävyillä. Se luo näkymän ikään kuin se olisi taulu. Usein pieneen tilaan pyritään valitsemaan tapetti, jossa on pienet kuviot. Tähän voi tehdä huoletta poikkeuksen ja laittaa seinään myös suurikuvioista pintaa.

Liian usein kodin sisustus suunnitellaan siten, ettei sitä tarvitse vuosikausiin muuttaa. Monesti räväkämmät sävyt toisivat arkeen pirteyttä ja huonekalut vaikkapa jossakin nurkkauksessa retrona herättelevät henkiin vuosikymmenien takaista historian havinaa. Moderni huone voi sisältää sekä retroja että uusia huonekaluja, mutta niillä sisustamisessa pitää muistaa, ettei laita niitä sekaisin, vaan ryhmittelee ne kullekin tyylille ominaisiin ryppäisiin. Monesti iso seinämaalaus toisi huoneeseen väriä ja erikoisuutta sen sijaan, että sinne ripustaa useampia tauluja. Julisteista saa myös koottua uskomattoman mukavia seinäkoristeita, jos sen tekee maulla ja harkiten. Siinäkin pitää vain muistaa, että ei sekoita keskenään eri tyylejä. Pastellisävyt ovat oivallinen valinta, jos sävyjä yhdistelee hyvällä maulla ja toisiinsa sointuvasti. Pahimman virheen tekee silloin, kun etsii uusia ideoita, eikä kuuntele omia ajatuksiaan ja halujaan.

Olohuoneen sisustusideat leppoisaan yhdessäoloon

Olohuoneen sisustusideat perustuvat viihtyvyyteen, mutta ne voivat olla näyttäviä. Tämän huoneen tarkoitus on olla huone, jossa vietetään perheen tai ystävien kesken leppoisaa aikaa. Sisustusvinkit ovat pieniä, mutta väreistä ja viihtyvyydestä ei voi tinkiä. Koristetyynyillä ja ihastuttavilla matoilla saa paljon aikaan. Esimerkiksi vakosamettiset tyynyt tai sitten erilaisia kuvioita sisältävät tyynyt sointuvat erinomaisesti viihtyisän sohvan kera. Sohva pitää olla sellainen, että sitä voi käyttää rentoon istumiseen tai lököttelyyn, mutta silti se pysyy siistinä. Verhot ja torkkupeiton voi sävyttää samalle sävylle, joten nekin sointuvat yhteen. Valaisimilla saa olohuoneen täysin uuteen loistoon ja tyyliin.

Olohuoneen sisustusideat voivat jatkua keittiön puolelta, mikäli tila on avointa. Sisustusideoita voi myös jatkaa eteenpäin eli makuuhuoneen sisustus voi ottaa ideoita kahdesta edellisestä. Makuutilan värimaailma voi olla tummempi, koska riittävä pimeys takaa hyvät yöunet. Tyyli voi olla huomattavasti rauhallisempi, mutta toisaalta tietynlainen rentous on säilytettävä. Kunnolliset säilytystilat vaatteille ovat kaiken a ja o, koska liika tavarapaljous tekee huoneesta levottoman ja muistuttaa myös omistajaa siivoamisesta. Jos vain mahdollista, niin kaikki tarpeeton ja häiritsevä tavara vaatteista kirjoihin kannattaa laittaa ovien taakse piiloon, jolloin huone pysyy tilaltaan rauhallisena. Tunnelmavalaistus himmentimineen makuuhuoneessa kruunaa koko tilan. Valaisimia voi olla useampiakin.

Kodin sisustusideat ovat sisustajansa näköisiä

Kodin sisustusideat voivat olla sisustajansa näköisiä, ja ehkä jopa rohkeita. Missään nimessä ei kannata ajatella sitä, että mitä joku toinen niistä miettii. Pääasia on, että itse viihtyy omien ratkaisujensa keskellä. Esimerkiksi divaani olohuoneessa kertoo, että asukas osaa nauttia rennoista hetkistä ja riittävät säilytystilat sitä, että asunto pysyy jonkinlaisessa järjestyksessä. Makuuhuoneen sisustus saa täydellisyyttä sillä, jos lisää sänkyyn tyylikkään päädyn. Se näyttää heti upeammalta ja mahdollisuuksiahan löytyy paljon, valintaan voi tulla jopa runsauden pulaa. Monien mielestä samettiverhot ammentavat tilaan tietynlaista pehmeyttä ja kohtuullisen paksuina ne myös pimentävät erittäin tehokkaasti. Huoneesta kannattaa tehdä aina persoonallinen ja käyttäjänsä näköinen, paikka jossa viihtyy ja rentoutuu päivän päätteeksi juuri ennen yöllisiä unia. Tekstiileitä voi vaihdella usein, jolloin saa vaihtelua tyyliin.