Yksiön sisustus

  • 21 Sep, 2021
Pienen huoneen sisustusratkaisu

Yksiön sisustus tilaihmeeksi

Pieneen tilaan ei millään voi loihtia lisää neliöitä, mutta sinulla on mahdollisuus ottaa kaikki hyöty irti omistamistasi neliöistä. Yksiön sisustusratkaisut keskittyvät pääasiassa siihen, miten huonekalut sijoitellaan oikein, ja millaisia huonekaluja pieneen tilaan kannattaa hankkia. Jos huonekaluja on kotona liikaa, tila tuntuu ahtaalta. Yksi hyvä idea on hankkia suuri parvisänky, etenkin silloin jos katto on korkea.

Suuri parvi tuo pieneen tilaan tilantuntua, sillä sänky ei vie lattiatilaa. Parven alle voi sijoittaa joko työpöydän tai sohvan omien toiveiden mukaisesti. Lisäksi huoneeseen tulisi mahtua televisiotaso ja ruokaryhmä. Jos sijoitat ruokaryhmän omaan nurkkaansa sekä sohvan ja television omaansa, niin saat luotua huoneeseen erillisiä tiloja aivan samaan tapaan kuin omistaisit useamman huoneen.

Yksiön sisustusratkaisut huonekaluista alkaen

Yksiön sisustus vaatii oikeanlaisten huonekalujen valinnan. On tärkeää, että huonekalut sisältävät runsaasti säilytystilaa. Sinun kannattaa hankkia esimerkiksi vuodesohva, jonka sisään saa kätkettyä vuodevaatteet säilöön. Työpöydän tulisi sisältää lukuisia laatikoita ja mahdollisimman paljon säilytystilaa, jotta kaiken tarvittavan saa säilöttyä laatikoihin. Myös televisiotaso kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon säilytystilaa se sisältää. Pienessä yksiössä ei voi olla koskaan liikaa säilytysratkaisuja.

Pienen yksiön sisustus saa ajattelemaan huonekaluja aivan toisella tavalla. Ne nähdään tilaihmeinä ja sinun kannattaa hankkia vain ja ainoastaan tällaisia tilaihmeitä omaan kotiisi. Jos sohva, työpöytä ja televisiotaso kätkevät sisäänsä mahdollisimman paljon säilytystilaa, sinun ei tarvitse ostaa turhan montaa lipastoa tai kaappia.

Sisustusratkaisuja moneen makuun

Kaikki eivät pidä sisustamisesta, ja pienen tilan sisustus voi tuntua turhan haastavalta. Jos et halua ryhtyä puuhaan itse, voit aina pyytää avuksi sisustussuunnittelijan. Sisustussuunnitteluja voi hoitaa kotisi sisustuksen uusiksi sillä välin kun lomailet. Ota vaikka suunnaksi Suomen kylpylät ja vietä rauhallinen loma sillä välin kun sisustussuunnittelija tekee raskaan työn puolestasi. Ammattilaisilla on usein vuosien kokemus pienten tilojen sisustuksesta, joten voit jättää kotisi rauhallisin mielin osaaviin käsiin.

Jos haluat loihtia tilantuntua pieneen kotiin voit aina hankkia vinkkejä sisustuslehdistä, blogistamme tai lukuisista television sisustusohjelmista. Kukaan ei myöskään kiellä vierailemasta ystävän luona, joka asuu samankokoisessa yksiössä kuin sinä. Ystävät voivat myös tarvittaessa auttaa sinua keksimään hyviä ratkaisuja kotisi sisustamiseen.

Yksiön sisustus persoonalliseksi

Yksiöstä ei kannata tehdä koskaan liian pelkistettyä, vaikka tilantuntuun pyritäänkin jatkuvasti erilaisilla ratkaisuilla. On nimittäin äärimmäisen tärkeää, että tunnet olosi kotoisaksi omassa kodissasi, ja siksi sinun kannattaa valita sinne persoonallisia värejä ja sinulle sopivia materiaaleja, tekstiilejä sekä tauluja. Myöskään persoonalliset seinävalot eivät ole huono idea, vaan päinvastoin.

Huonekaluja valitessa kannattaa myös miettiä omia mieltymyksiä. Niiden värit ja materiaalit nimittäin vaikuttavat suuresti lopputulokseen. Jos valitset paljon raskaita materiaaleja ja tummia värejä, tuntuu tila huomattavasti pienemmältä kuin silloin, kun lisäät sinne vaaleita värejä ja kevyitä materiaaleja.

Joskus voi tuntua huonolta idealta, että joku muu hoitaa oman kodin sisustuksen. Jos päätät kuitenkin antaa sisustamisen sisustussuunnittelijan huoleksi, voit olla huoletta. Saat loihdittua tilaan itse persoonallista ilmettä esimerkiksi koristetyynyillä, verhoilla ja muilla pienemmillä yksityiskohdilla. Lisäksi voit aina kertoa suunnittelijalle omista toiveistasi, ja usein hän osaa ottaa kaiken huomioon. Ota näistä vinkeistä parhaat talteen ja laita yksiön sisustus rohkeasti uusiksi.