Millainen kattovalaisin keittiöön?

  • 17 Aug, 2022
Millainen on sopiva kattovalaisin keittiöön?

Kattovalaisin keittiöön on tärkeä valinta käytännöllisyyden ja estetiikan kannalta. Keittiössä tehtävät askareet, kuten reseptikirjan lukeminen ja tiskaaminen, edellyttävät ennen kaikkea tehokasta valaistusta. Keittiön sanotaan olevan kodin sydän ja siellä aikaa vietetään myös paljon päivittäin. Sen vuoksi moni miettii keittiön valaistusta myös esteettisestä näkökulmasta. Kaunis kattovalaisin tai valaisimet antavat keittiölle ilmettä ja ovat osa keittiön sisustusta. Miten keittiössä onnistuu yhdistämään molemmat ominaisuudet?

Kattovalaisin keittiöön huomioitava jo sähkötöissä

Keittiön valaistuksen suunnittelu on hyvä aloittaa työvalojen suunnittelusta. Tyypillinen valaistus keittiössä on loisteputkilamppu katossa ja työpistevalaisin keittiön kaapistojen alla. Uudemmissa tai hiljattain remontoiduissa keittiössä on alettu suosia upotettuja spottivalaisimia sekä erilaisia valolistoja. Lamppujen valaistustehon lisääntyessä näillä voidaan saada aikaiseksi hyvä valaistus ja etenkin upotetuilla spoteilla sekä valolistalla valon lähde sulautumaan keittiön sisustukseen huomaamattomaksi osaksi.

Kun valaistus on hoidettu tehokkailla valoilla riittäväksi, voi kattovalaisin olla sitten keittiön kruunu ja kattovalaisimen osalta voidaankin keskittyä esteettiseen ulkonäköön valaistustehokkuuden ollessa toissijainen asia. Kattovalaisimia on laaja valikoima ja jokaiselle löytyy varmasti mieleinen. Keittiön ollessa pieni, ei katossa välttämättä ole tilaa tai pistokkeita monille kattovalaisimille. Tähän ratkaisuna voi olla tehokas LED-valaisin, joista löytyy vaihtoehtoja, jotka sekä valaisevat tehokkaasti ja ovat esteettisesti kauniita.

Paras valaistus keittiöön riippuu keittiöstäsi

Keittiön valaistusta suunnitellessa on hyvä huomioida myös muu sisustus keittiössä. Sopisiko sinun keittiöösi sisustusvalaisin ikkunan ääreen? Haluatko keittiön pöydän yläpuolelle näyttävän kattovalaisimen? Paras kattovalaisin keittiöösi on juuri sellainen, joka miellyttää sinun silmääsi ja sopii sinun keittiösi sisustukseen viimeistellen sisustuksen näyttämään huolellisesti suunnitellulta.