Kaunis messinkinen kattovalaisin

  • 29 Sep, 2022

Kaunis messinkinen kattovalaisin sopii moneen kotiin.

Mikäli kaipaat lämpöä sisustukseen, voit valita kotiisi messinkisiä yksityiskohtia. Messingillä tarkoitetaan kuparin ja sinkin seosta, jonka värisävyt vaihtelevat jopa voimakkaanpunaisesta vihertävänkeltaiseen sekä vaaleankeltaiseen. Värisävyihin saadaan vaihtelua säätelemällä käytetyn kuparin määrää, joka tuo lisää punaisuutta värisävyihin. Messinki on värinä sekä näyttävä että tunnelmallinen, joten se onkin hyvä valinta monenlaisen sisustuksen elementiksi. Kaunis messinkinen kattovalaisin toimiikin oikeana katseenvangitsijana sekä tunnelman luojana.

Messinkinen valaisin sopii trendikkäälle

Messinki sopii värinä kauniisti moneen eri sisustukseen. Sen avulla voit luoda vanhan ajan antiikkista, maalaisromanttista tunnelmaa tai erikoisempaa industrial -tyyliä. Se on trendikästä ja näyttävää, kun yhdistelee messinkiä kauniisiin pastellin sävyihin tai tummiin värisävyihin. Messinkinen valaisin voi yhdistettyä eri elementteihin tyylikkäänä kokonaisuutena. Erinomaista tyylikkyyttä saa kauniista saviruukkuista sekä hyvää kontrastia voi luoda esimerkiksi mustan ja valkean tai puun ja kiven kanssa.

Messinkinen kattovalaisin on näyttävä ja ylväs sisustuselementti, jonka lisäksi messinkiä voi ripotella ympäri kotia. Yksi vaihtoehto on valita esimerkiksi eteiseen tai makuuhuoneeseen messinkinen seinävalaisin lisätä messinkiä ovenkahvoihin ja huonekalujen nuppeihin tai vaihtaa messinkinen hana ja allas. Näin saat luotua kotiisi helposti ylvästä tunnelmaa. Maltti on kuitenkin järkevää säilyttää, sillä messinkiä on hyvä ripotella sisustukseen harkiten.

Messinki muuntuu ajan myötä

Toiset pitävät messinkiä melko kalliina materiaalina, joka ei ole käytännöllinen. Onkin totta, että messinki on materiaalina hyvin pehmeä, joten siihen syntyy ajan mittaan jälkiä esimerkiksi mahdollisen kolhiintumisen myötä. Myös päällystämätön messinki ajan mittaan tummuu ja hapettuu, joten messinki onkin materiaali, joka muuttuu vähitellen. Mikäli kuitenkin rakastat ajan patinaa, silloin messinki on täysin sinun sisustustuotteesi.